There's no time to go to sleep

Heeej gummor och gubbar! Nu har jag hunnit fylla år och grejer. 18 bast. Jag känner mig jättestor och jättestolt, haha. Har fått lite presenter och ätit så mycket onyttig mat att jag fått ångest. Har träffat mina bäbisar och umgåtts med dem. Gick väl och la mig runt två inatt. Är hyfsat trött men glad som fan.





Vickis katt var lite arg imorse.



Hela familjen är i stan och jag sitter här och degar. Tänkte följa med och titta på en utställning som jag tyckte om men jag pallade inte. Att få vara ensam hemma händer liksom aldrig (okej, pappa är hemma men han hörs liksom inte) så jag valde det istället.

Jag har fått nån jättegod choklad från Jenny som ligger på mitt skrivbord och frestar mig. Help. Apropå skrivbord så ligger Inception där också. Jag kinda dör. Vill. Se. Nu. Men. Nu. Kom. Alla. Hem. Så jag skae typ såhära göra något annat. Men ha det bra tillsvidare.

Min frukost



Omelett och wienerbröd. Väldigt nyttigt det där.

Min sista dag som omyndig. Känns skumt.

Åh, underbar dag. Mest för att jag fyller år imorn, la la la la la... :D

Träffade mina flickor igår. Jag har saknat dem! Nu kommer jag snart träffa dem så mycket att jag kommer tröttna på dem, yaaaaay! xD





En jättegammal sockerkaka som Vicki åt av.









Hahaha Lisa ville vara med på den här bilden. Så hon slapp.






Jag orkar inte gå ikväll, jag har jobbat och är jättetrött. Men på onsdag, då ska jag vara social igen. Imorn fyller jag år, som sagt. Som sagt som sagt som sagt som sagt som sagt. Jag är bara lite ivrig, hiiiiiih.

Jag lever mellan raderna, dansar i marginalerna

Men alltså. Jag har inget att blogga om. Så jag gör en sån där lista ni vet.

Dagens Najs:

1. Jag fyller 18 om fyra dagar.
2. Tonfisksallad är gott.
3. Det är precis perfekt väder. Lite sol ibland, lite regn ibland. Awesome.
4. Jag trodde att jag hade fått 6000 spänn mindre i lön än jag skulle ha fått. Så hade jag inte det :P:p;P;p. Hahaha nej men det var bara lönen för juni. Tack och lov.
7. Alltså, jag skrev en sjua nu. Jag vet inte varför.
5. Mina dikter blir bra.
6. Totti lever. Jag trodde hon hade fått lunginflammation eller nåt. Hon andas konstigt. Men hon levde både igår och idag.
7. b) Snart kommer jag få träffa massa folk igen.
8. Många av punkterna ovan kan ses från en negativ vinkel men jag ser dem automatisk från den positiva istället.
9. Jag älskar att bo här. Vackert vackert vackert.

Dagens Bajs:

1. Jag kom inte på en punkt 10 på förra listan.
2. Det är jättetrångt i vårt rum nu när Noomi sover här. Tre personer på kanske 25 kvadratmeter. Eller nee, mindre.
3. Det är fyra dagar tills jag fyller år. KOM IGEN TIDEN.
4. Bajs på explosionen i Norge. Jag hatar global rädsla.
5. Bajs på alla teorier som folk kommer upp med fast det bara har gått några timmar. HÅLL KÄFTEN TILLS MAN HAR LÖST DET OCH SLUTA LÅTSAS ATT DU ÄR SÅ HIMLA SMART VA.
6. De sa på norsk TV förresten att det kunde vara "lokala invandrargrupper" som låg bakom dådet. Liksom. Vaddå. Så, om jag tar mamma och hennes kompisar som är invandrare och ställer dem på busshållplatsen... Då är de en grupp, och de är invandrare.... Invandrargrupp alltså. LOL. Watch out, mum.
7. Vi har sålt en sköldpadda. Den slog halvt ihjäl den andra, såe. Lika bra.
8. Jag har förlorat typ all den lilla färg jag hade. Nu är jag en blekfis igen.
9. Jag har inte Google+. Jag vill ha Google+.
10. Min ledighet från reklamutdelningen är över. Men äh. Cash. Förlåt, det här skulle vara negativt. Men det skiter jag i.



Mitt rum ser väldigt sterilt ut. Det är det inte. Bara lite.

<3 livet

Ska iväg till Botaniska Parken nu. Weeeeee eller nåt. Fy sjutton vad tråkigt. Be för min överlevnad. Jag har träd på min bakgård, wtf?

Titta vilken fin solnedgång jag såg igår. Jag fick det inte på bild med min värdelösa mobilkamera, men jag tror att ni kan gissa er till det.



Och tänk er att ni hör det här samtidigt:



Och tänk er att ni kommer hem efter en timme och äter det här:



Fil, äppelbitar och knäckebröd. Det är vardagsglädje.

Jag är ytlig, woop woop!

Nu är det här så väldans kul så jag måste länka till det. Jag har läst Hanna Fridéns blogg ett tag, men jag har aldrig uppfattat att hon var så här rolig. Men alltså. Min humor är rätt knäpp, no offense Hanna, men den är ju det. Så det här är kanske jättetråkigt. Det ger jag fantastiska fantaflaskor i. Så. Kul.



Men hur som haver, det är ju sant. Jag tycker att jag är ful på varenda pissbild som finns som någon annan har tagit. Men när jag tar bilderna så kan jag ju anpassa vinklar och annat löjligt, och sen sitta där och påstå att "jag tycker om mig själv som jag ääääääär". Jaa. Säkert, honey, säkert.

Typ, vet ni hur ytlig jag är? Jag är jätteytlig. Inte när det gäller andra direkt. Inte i vanliga livet. Jag brukar inte gå runt och tycka att folk är fula. Det är liksom inte det som jag tänker på. Jag brukar faktiskt inte jämföra mig med andra sååååå ofta. Bara ibland. Typ, ja... Jämt.

Jag brukar tänka: "Är jag fulast här?" Om jag inte är det, då är det chill. Usch vad det där låter hemskt. Men jag tror banne mig inte att jag är ensam om det. Och jag tänker aldrig någonsin "fy fan vad den där människan är ful", det spelar liksom ingen roll. Men om alla i rummet är modeller och bimbos med stora bröst och smala midjor så är det klart att jag tänker på det. Att jag är fulast alltså.
Jaa, mer? Jag är en spegel-magnet. Det betyder att jag dras till speglar. Överallt. Finns det någonting som är hyfsat blankt så speglar jag mig i det. Försöker hitta en bra vinkel och sen övertyga mig själv om att jag är snygg som attans. Funkar ibland.

Så, jag kämpar för en dubbelmoral. Nej, jag vet inte. Klart att man får jämföra sig med andra om man vill. Klart man får. Klart vi gör, vi är ju människor. Men jag går i alla fall inte runt och proklamerar för bröstimplantat och lår som inte går ihop. Inte än i alla fall. Förhoppningsvis aldrig.

Ah mon Dieu!

Godmorgon folks!

Jag har haft kul och inte bloggat. Blablabla orka ursäkta sig varenda gång! Ska sluta med det.

Jag var hemma hos Katrin i Marielund. Massa människor från Grön Ungdom var där också, och vi hade det jättemysigt. Älska Katrins hus! Man får plats med så mycket folk där. :D










Det roliga är att politiker aldrig kan sluta vara politiker. Haha.



Vi såg en film som heter Neverwas. Jag älskade den. Hade jag sett den själv hade jag nog gråtit. Men jag vet inte, det är mest sånt jag säger för att förklara att jag verkligen tyckte att den var bra.



Vi badade (eller ja, de andra badade, jag och Simon hoppade på bryggan istället), åkte båt, åt linssoppa, såg på film, snackade och sov. Faktiskt. Rätt så förvånande. Jag brukar inte sova när jag träffar folk.
Igår åkte alla till stan och lämnade mig i Marielund för att mamma skulle hämta mig där. Det tog typ två timmar. xD Men jag satt vid skuggan av ett träd vid järnvägsspåret och lyssnade på musik, så det gick ingen nöd på mig. (Hälsning till Katrin som kände sig taskig. Det var du inte. :D)

Mitt stora problem idag är att jag behöver duscha men inte pallar. That's a nice day. Mamma vill dra ut mig i skogen senare idag för en promenad. I Gottsunda också, av alla ställen. Men skogen är tydligen finare där. I don't get it, träd som träd, det är ju bara några kilometer härifrån. Men jag ser Sävjaskog varje dag så jag överlever kanske. Haha. Eller så ligger jag bara och sover istället. Men då får jag ångest, så det blir nog Gottsundaskog trots allt.

På språng

Nicole är här! Det var liksom värt att skriva om, tycker jag. Det första hon sa (typ första, hon sa nog hej och sånt också) var "Du har förändrats!" Man ba, jaaaaaaaajjamän! Och nu fattar jag så mycket mer än franska än sist, vilket tydligen stör henne, haha. "Du förstår grejer du inte ska förstå!"
Mamma hade sagt till henne att det var lite kyligt just nu, och att hon skulle ta med lite varmare kläder. Så dyker hon upp i vinterjacka. Ma ba "tack för den, det är inte sååå kallt!"

Nu ska vi till stan tydligen. Till Slottet och Domkyrkan. Jag älskar Domkyrkan, det är så himla lugnt och mysigt där. Så jag är pepp.

Imorgon ska jag till Katrin och "bada" (jag kommer såååå inte bada, himla kyla!). Mm. Härrå.



Grej på busshållplatsen. Jag har mina estetiska stunder.



Så att ni inte glömmer hur jag ser ut, typ.

*air*

"Go out in the world and work like money doesn't matter, sing as if no one is listening, love as if you have never been hurt, and dance as if no one is watching."
William Shakespeare



[Source]

You can't remember, you try to move your feet

Regina Spektor - Eet


Det regnar ute och jag är sådär härligt trött. Ni vet, som man blir när man har jobbat mycket. Jag har städat i sisådär 4,5 timmar. Det är jobbigt men ändå skönt efteråt. Man vet att man är rikare än innan och att man har gjort något vettigt istället för att sitta på en stol och dega.

Nu regnar det i alla fall. Jag har saknat regnet. Bara massa sol hela tiden gör mig trött och halva familjen blir sjuk på grund av damm och pollen. Så nu har vi regn igen. Då passar Regina Spektor bra.

Jag får ångest när jag bara sitter vid datorn hela dagarna. Jag gillar inte att mitt liv kretsar kring Internet. Jag älskar IRL för mycket. Men det finns inte så mycket att göra åt saken. Jag ska ändå ta igen allt senare i sommar. ;)
På lördag hoppas jag att jag ska träffa Katrin, om inte Janna och Lisa är totalt himla upptagna på söndagen. Då vet jag inte vad jag gör riktigt. Dampar, tror jag. För jag vill träffa dem, hehe.

Frida tog med mig hem och bjöd på chokladbollar för resten. Det var väldigt random, men chokladbollarna var goda, haha. Jag önskar att jag kunde vara lite mer lättsam. Inte så blyg. Jag snackade med Johanna om det, men jag kan nog snacka om det i en evighet. Jag vill ha många vänner och många bekanta som jag umgås med ofta men det har jag inte. Det är mest mitt fel, men jag är en sån där som har svårt för att lita på folk så de måste typ bevisa att de är bra människor. Vilket liksom.....gör att man blir ensam.

Nu låter jag jättedepp. Det är jag inte. Jag är glaaaad. :D

Jag älskar citat. Jag borde ha en egen hemsida med citat som jag tycker om. Jag kan ge er ett citat varje dag men vad bryr ni er om det. Ech. Men jo, om jag känner för det. För ni är så illa tvugna om ni ändå går hit. Ni har möjligheten att göra annat men istället läser ni det här. Inte tänker jag tycka synd om er.

Slänger in det här klippet också. Så himla söt kille, hahahaha. Värsta uppenbarelsen liksom. xD


Noomi

Jag sov typ nada inatt, igen. Jag tänkte först inte sova alls för att slippa drömma, men det funkade inte. Tror ni inte att jag drömmer något bra just den natten? Och tror ni inte att det är så bra att jag blir deprimerad när jag vaknar och inser att det finns en verklighet? Är det inte det ena så är det det andra.

Men jag och Noomi hade lite kul inatt, hehe. Vi har bestämt att vi ska rymma hemifrån en natt och dra till en lekplats och spela fotboll. Kuuuuul ju!





Sarahs lista över saker som får henne att undra om Noomi egentligen är grannens barn:

1. Hon är jättesöt. Och säg nu inte "men det är du också". Hon är jättejättesöt.
2. Hon har alltid, och med det menar jag forever, alltid, gillat att sporta.
3. Hennes favoritämne är matte.
4. Hon har stil.

Sarahs lista över saker som får henne att förstå att de faktiskt är syskon:

1. Hon älskar djur.
2. Hon säger knäppa saker i fel sammanhang och kan helt plötsligt börja göra konstiga ljud utan förvarning.
3. Hon vågar sno min mobil och messa med mina kompisar.
4. Hon tycker om att ta långa promenader.
5. Hon är upprorisk, fast bara i hemlighet så att ingen ser.
6. Hon har egna åsikter... Jag kommer aldrig glömma när hon kom fram till mig när hon var 12 och frågade om mamma skulle bli arg om hon röstade på Vänsterpartiet i skolvalet. "Högst troligt", sa jag. Då undrade hon om jag skulle bli arg. "Nää", sa jag. Då blev hon glad. Sen såg vi på valdebatter tillsammans hela valåret. Kom ihåg att hon var 12 år va.
7. Ibland säger jag vad jag tycker fast jag vet att folk kommer störa sig på det, och då sitter hon där i ett hörn och skiner upp och säger "JAG TYCKER OCKSÅ SÅ!"

Vi är nog syskon, trots allt.

En uppdatering! :D

Eeeeh. Låt mig bara få fråga en sak. Jag tycker om er, that's for sure, men varför läser ni bloggen oftare när jag inte bloggar än när jag faktiskt gör det? Det är inte så smart.

Idag bloggar jag för att det faktiskt har hänt något. Jag tvingade Johanna att umgås med mig ett tag. Vi satt vid ICA och tittade på folk som gick förbi. En medelålders man tittade jätteläskigt på oss för att vi sa saker som han antagligen tyckte var lite spec, hahaha. Vi promenerade lite. Fick lite social kontakt liksom.

Några av mina släktingar var här igår. De hade med sig min kusins pojkvän som var jätteläskig och glodde på mig hela tiden. *håller tummarna för att mina släktingar inte läser min blogg*
På torsdag kommer min moster hit. Ska bli lite skoj. Jag ska försöka att inte vara så blyg och faktiskt öva på min franska.

Jag fyller år snart! Det känns lite smått overkligt. 17 dagar eller något sånt. Sen i augusti ska vi ut på roadtrip, typ. Ska åka runt dit vinden för oss och landa på Frizon så länge vi känner för det. Så spontant och awesome. Mamma kommer flippa ut över vår brist på planer. Hihi.

Så såg jag ut förra året efter en vecka utan dusch och knappt någon sömn. Jäääättemysigt.


jag


Såå inte rättvist

Varför ska jag drömma alla mardrömmar för?

Slänger in en gammal emo-bild för att ni ska förstå hur sugigt det är att drömma att det är krig varje natt och att man måste mörda folk för annars blir man mördad själv.



Det är så varmt här. Jag gick en promenad för en stund sen. Det skulle jag inte ha gjort. Det rinner svettdroppar längs med ryggen och hela huset känns som en bastu. Jag tänker bara ligga i sängen och försöka andas och hoppas att det blir svalare.

Ledsna ägg

Jaha, hej. Här är jag. Jag väntar på att klockan ska bli halv två så att jag kan ta bussen till körskolan och plugga lite.

Jag läser om något jättecreepy som det står om i en gammal Illustrerad Vetenskap. Det står något om några "ägg" som är placerade runt om i världen, slumpgeneratorer kallas de. De kan tydligen känna av när något ska hända, innan det händer. Man kan inte se på dem vad det är som ska hända, bara att något ska hända/har hänt. De reagerade till exempel lite efter World Trade Center, lite vid tsunamin i Thailand och mycket några veckor efteråt när hela Europa hade tre tysta minuter till minne av katastrofens offer. De känner sorg alltså, de där äggen.

Jag vet inte vad jag ska skriva, det har inte hänt något kul varken igår eller idag. Jag drömde en hemsk mardröm inatt som jag inte kan glömma och kommer antagligen gå och tänka på den hela dagen.

Haha, visste ni att han som uppfann falluckan, som man använder vid hängning, senare i livet blev dömd till döden genom hängning?


Vem bryr sig om sömn?

Jag är helt speedad just nu. På trettio timmar så har jag bara sovit tre eller fyra. Men that's guudish!

Jag åkte hem till Vicki igår. Vi och Lisa (som älskar att följa recept, hehehehehe) bakade bullar. Lisa drog och då gick jag och Vicki till 4h och såg på det nyfödda fölet där. King of Pop heter den. Sötaste fölet jag sett.
Sen kom Lisa tillbaka och då åt vi bullar och såg på Remember Me. Bara Lisa och jag fattade hur underbar, sorglig och fin den var. Lisa grät och jag satt typ och snyftade. Så sjuuuuukt bra!

Sen helt random kom Johanna in genom dörren. Då satte vi oss i köket och spelade Cluedo i flera timmar och garvade konstant. Vi var skitrötta och höga på koffein och ingen fattade nånting. ^^

Janna åkte hem typ runt midnatt nån gång, och vi andra satte oss i uterummet och började prata. Mycket. Vi var jättedjupa och fick typ med filosofi, teologi och våra egna liv i den här jättelånga diskussionen som alltså tog fyra-fem timmar sådär. För Lisa gick hem klockan fem eller sex och då gick jag och Vicki och la oss i hennes rum. Vicki slocknade direkt och jag med min himla insomnia somnade typ efter en jättelång stund. Sen gick vi ändå upp halv elva...

Vi tog promenader med Kasper och såg på random grejer på tv innan mamma kom och hämtade mig. Vi köpte massa växter. Jag är jätteglad. Vi har köpt vinbär, såna där vita vinbär. Vi hade massa såna bär när vi bodde i Örkelljunga. Jag blev helt nostalgisk. Sen köpte vi massa hallonväxter och nån buske typ. Sen åkte vi till CityGross igen, som jag alltså aldrig besökt innan igår, och jag köpte en Cola. Försökte hålla mig vaken. Köpte present till Rebecka. Nu är jag hemma. Jag har ätit ravioli. Mina senaste födointag är alltså ravioli, cola, juice, Vickis jättegoda Start-flingor, bullar, kaffe. Jag är nyttigast i världen.

Kasper




Gick förbi skolan också. Hehehehe mobbad.


Nattuggla

Jag är så bra på att blogga. Real or not real?

Nej men här har man kul. Jag har badat och träffat folk. Har jobbat idag. För resten, apropå jobb, vet någon när schemat för hösten är klart? Förra året var det ju klart skittidigt. Jag vill se det nu så att jag hinner vänja min hjärna vid faktumet att jag inte kommer ha någon tid att äta och sova i höst. Vill inte få en alltför stor chock i augusti.

Haha jag älskar Lisas ordval. "Någonting som jag verligen tycker är störande är när folk lägger upp bilder på sin blogg på sig själv i bara underkläder! Jag fattar inte grejen, dryga uppmärksamhetssökare, gör nått vettigt med era liv! Vad är inte roligare än att bli fotad i underkäder? Jag skulle hellre äta glass, städa rummet, sjunga en trudelutt."

Nu funderar jag på om jag verkligen hellre skulle städa rummet än bli fotad i underkläder. Beror på vem som fotar kanske. Hahaha normal fundering.

Godnatt nu. Jag bloggar imorn. Promise.

RSS 2.0